Mobbning, diskriminering och trakasserier

Något som jag vill förklara för vissa människor är skillanden mellan mobbning, diskriminering och trakasserier.
 
Vi börjar med mobbning.
Mobbning är när du har blivit utsatt för systematiska trakasserier, alltså när någon är elak vid dig upprepade gång och ofta som samma saker.
 
Diskriminering där emot är något helt annat, det är när du blir illa behandlad pga t.ex din hudfärg, din läggning, ditt kön ect.
Så om någon säger att du är ful därför att du är tjej så blir du diskriminerad, händer det däremot upprepade gånger så kan det räknas som mobbning, men vid enstaka tillfällen så är det diskriminering.
 
Och så över till trakasserier, det är svårare att skriva om trakasserier eftersoma att det är väldigt olka vad folk tycker om det.
Men som jag har förstått det så är det kränkade behandling, eller om man på något sätt känner sig hotat osv.
 
Många människor har inte förstått skillnaden på dessa 3, säger någon en gång att du är dum i huvudet för att du är blond, då har du inte blivit mobbad utan diskriminerats. Skillnanden kanske inte verkar vara så stor men om vi ska kolla i lagen så finns det olikheter :)
 
 


Postat av: Tipsponny

Jättefin och gullig blogg!
Bra, intressanta texter också!
För en bättre blogg, behöver ni strukturera upp,
och dessutom är ni alldeles för många för att man ska hålla ordning på varenda, om ni tänker skriva om eran vardag förstås. Tänker ni leverera åsiktsinlägg och liknande så är det helt okej!Annars fint! Ser fram emot att se er på bloggtopplistorna om ett tag ;) Länkar er på min blogg snart! /Tipsponny.blogg.se , Tipsponny på DW

Svar: Tack så mycket :DVi är lite nya med att blogga allihop, men vi har kategorier osv som vi lägger våra inlägg i, så du kan lätt komma åt till exempel mina (alicias) inlägg osv :)
Men håller med dig helt klart :D
Tack så jättemycket föresten! Supersnällt av dig att titta in c:
Ha en bra kväll!
/Alicia
kritiska.blogg.se

2012-12-16 @ 21:22:36
URL: http://tipsponny.blogg.se

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Tack för att du läser bloggen >:D